Home About project Partners E-learning Instrument Glossary Multimedia Dissemination Contact

OptimTex multilingual glossary of terms

This Glossary is meant to offer the students support for learning key textile terms of the 6 educational modules in all the languages of the project.
LANGUAGETERMmodelul suprafetei de raspuns (RSM)
EN
CZ
NL
PT
RO
SI
DEFINITIONin statistica, metodologia suprafetei de raspuns exploreaza relatiile dintre mai multi parametri de intrare si una sau mai multe variabile rezultat. Ideea principala a RSM este de a utiliza o secventa de experimente proiectate pentru a obtine un raspuns optim. RSM reprezinta o relatie analitica a variabilei rezultat legata de parametrii de intrare, de obicei o ecuatie polinomiala de gradul I sau II, care modeleaza procesul. Coeficientii sunt calculati prin regresie, pe baza valorilor matricei experimentale. Modelul suprafetei de raspuns poate fi utilizat in continuare pentru a optimiza procesul fizic, de ex. Analiza MinMax. Este o tehnica foarte eficienta pentru maparea atat a comportamentului functional al unui sistem in raport cu valorile parametrilor, cat si a variabilitatii comportamentului.
PICTURE (optional)
Back



"This project has been funded with support from the European Commission"
This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
............................................
@INCDTP - Bucharest 2021